Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ RTS ]

08. 02. 2024. 18:58 >> 18:59
Čitaj mi:

BIJELA KUĆA

Bajden će razgovarati sa kraljem Jordana u ponedjeljak o Pojasu Gaze

Američki predsjednik Džozef Bajden razgovaraće u ponedjeljak u Vašingtonu sa jordanskim kraljem Abdulahom Drugim o trenutnoj situaciji u Pojasu Gaze i naporima da se postigne mirovno rješenje, saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju se navodi da će Bajden i jordanski kralj u tom cilju razgovarati o naporima SAD da podrže palestinski narod, uključujući kroz pojačanu humanitarnu pomoć za Pojas Gaze, kao i o postizanju trajnog mira koji bi uključivao rješenje o uspostavljanju dvije države, uz pružanje bezbjednosnih garancija za Izrael.

Posjetom će se takođe obilježiti 75 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između SAD i Jordana, ističe Bijela kuća, navodeći da će Bajden i Abdulah Drugi razgovarati i o produbljivanju odnosa dvije zemlje.

Abdulahova kancelarija saopštila je da će jordanski kralj posjetiti SAD, Kanadu, Francusku i Njemačku da bi, kako se navodi, dobio podršku za prekid vatre u Pojasu Gaze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније