Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ R.B. ]

21. 02. 2024. 12:35 >> 12:35
Čitaj mi:

MARŠIRALI U CENTRU

Grčki poljoprivrednici napuštaju Atinu poslije 24-časovnog protesta

Hiljade grčkih poljoprivrednika, koji su skoro 24 časa protestovali kod parlamenta u Atini, počeli su danas napuštaju glavni grad. Oko 8.000 farmera marširalo je juče u centru Atine.

Prema podacima policije, 137 traktora, desetine kombija i kamiona sa grčkim zastavama bilo je parkirano na atinskom trgu Sintagma.

"Demonstracije su bile veličanstvene i vlada mora da napravi više ustupaka i riješi naše probleme, posebno one koji se tiču troškova energije", rekao je jedan od učesnika koji je u Atinu došao iz 300 kilometara udaljene Kardice.

"Bez poljoprivredne proizvodnje nema budućnosti u Grčkoj", pisalo je na transparentu koji su istakli poljoprivrednici.

Grčki protesti počeli su prije mjesec dana blokadama puteva, a mobilizacija grčkih poljoprivrednika slična je mobilizaciji farmera u drugim evropskim zemljama.

"Evropska politika je omča oko vrata. Ovde smo da izrazimo solidarnost sa našim kolegama u Evropi", rekao je Manolis Karkadatsos, predsjednik poljoprivrednih udruženja sa Krita.

Grčki farmeri, koji narednih dana treba da odluče o daljim koracima, zahtijevaju kontrolu uvoza, smanjenje poreza na gorivo, bolje cijene za svoje proizvode i manje stroge ekološke propise EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније