Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ R.B. ]

23. 02. 2024. 18:27 >> 18:26

OSMORO POVRIJEĐENIH

Čamac sa migrantima se prevrnuo kod Malte, petoro poginulo

Brod koji je prevozio migrante prevrnuo se na moru blizu obale Malte tokom pokušaja spasavanja i poginulo je petoro ljudi, a povrijeđeno osam, saopštili su danas malteški zvaničnici.

U saopštenju se navodi da je 21 preživjelih odvedeno u migrantski prihvatni centar na Malti, kao i da se nastavlja akcija spasavanja.

Vojska je poslala još čamaca da pomognu u spasavanju, a pokrenuta je i policijska istraga u vezi incidenta.

Zamjenik komandanta Oružanih snaga Malte pukovnik Edrik Zahra je reka da su oni rano izjutra danas dobili dojavu o brodu na oko pet kilometara od obale Malte koji plovi ka njima.

Avion oružanih snaga uočio je čamac, a brod je poslat u to područje. Kada je počela akcija spasavanja, čamac se prevrnuo. Zahra je rekao da nije bilo sudara, nego da se čamac prevrnuo "zbog nestabilnosti" zato što su se putnici kretali.

Migranti su iz Egipta, Gane, Sirije i Eritreje.

Spašavanje migranata povremeno pođe po zlu kada se uspaničeni putnici prebace na jednu stranu svojih često nestabilnih plovila u želji da što prije siđu sa njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније