Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

12. 03. 2024. 12:29 >> 12:30

MINISTARKA SPOLJNIH POSLOVA SLOVENIJE

Fajon podržala preporuku EK za otvaranje pristupnih pregovora sa BiH

Ministarka spoljnih poslova Slovenije Tanja Fajon pozdravila je današnju izjavu predsjednice Evropske komisije Ursula fon der Lajen, koja je rekla da će preporučiti otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom (BiH).

Fajon je na društvenoj mreži Iks (X) napisala da je, kao dugogodišnji pobornik integracije BiH u EU, oduševljena preporukom Evropske komisije.

"BiH je to zaslužila, aplauz! Sada je red na liderima EU da na sastanku Evropskog savjeta daju zeleno svijetlo. Slovenija će nastaviti svoju čvrstu podršku", napisala je ona.

Fon der Lajen je danas izjavila da će preporučiti otvaranje pristupnih pregovora sa BiH koja je, kako je rekla, ostvarila impresivan napredak.

Ona je na plenarnoj sjednici Evropskog parlamenta rekla da će kolegijum EU danas predstaviti izvještaj o napretku BiH koji predstavlja "činjeničnu analizu najnovijih dešavanja" i koji daje "veoma jasnu sliku".

"Od kada je dobila status kandidata, BiH je učinila impresivne korake naprijed. Više napretka je postignuto za samo jednu godinu nego za deceniju", rekla je Fon der Lajen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније