Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B1 ]

19. 03. 2024. 15:48 >> 15:55
Čitaj mi:

TVRDNJE POLICIJE

Bolsonara optužuju da je lažirao vakcinalni karton

Brazilska federalna policija optužila je bivšeg predsjednika Žaira Bolsonara zbog sumnje na prevaru kada se radi o njegovom vakcinalnom kartonu, saopštila su dva izvora povezana sa tim pitanjem.

Kako prenosi Rojters, istraga koju je sprovela kancelarija glavnog državnog kontrolora, pokazala je da je Bolsonarov vakcinalni karton lažan.

Takođe je optužen i jedan od njegovih bivših saradnika Mauro Sid, koji je uhapšen u maju prošle godine u sklopu iste istrage.

Prema izvorima, Bolsonaro je optužen da je unio lažne podatke u državni Jedinstveni zdravstveni sistem i za formiranje kriminalne organizacije.

Bolsonaro je za Rojters ponovio da nije primio vakcinu protiv kovida i da je miran.

„To je selektivna istraga. Miran sam, ništa ne dugujem. Svijet zna da nisam primio vakcinu“, poručio je on.

Tokom svog mandata, Bolsonaro je više puta umanjivao važnost imunizacije i mera socijalnog distanciranja tokom pandemije, u kojoj je život izgubilo više od 700.000 ljudi u Brazilu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније