Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

19. 03. 2024. 17:38 >> 17:44
Čitaj mi:

AKCIJA POLICIJE U FRANCUSKOJ

U Marseju 82 osobe uhapšene u operaciji protiv trgovine narkoticima

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je danas u Marseju da su uhapšene 82 osobe u sklopu operacije protiv trgovine drogom u tom primorskom gradu na jugu zemlje, prenio je pariski list Mond na svom sajtu.

List piše da Makron želi da "zaustavi trgovinu drogom i obezbijedi javni red i mir", a njegova posjeta Marseju uslijedila je poslije nekoliko policijskih operacija protiv dvije kriminalne bande u tom gradu.

Makron je tokom nenajavljene posjete rekao da država neće pokleknuti pred tom "strašnom pošasti" i dodao da treba pružiti podršku žrtavama, među kojima su neki mladi članovi porodice primorani da učestvuju u trgovini drogom pretežno kao "stražari" prilikom neke ilegalne transakcije.

Operacija "Čisto mjesto XXL" sprovedena je u Marseju tokom 24 sata, saopštila je Jelisejska palata i dodala da su održane i druge operacije tokom nekoliko nedjelja, takođe u Marseju, ali i u drugim gradovima.

Makron je rekao da su prvog dana operacije uhapšene 82 osobe i oko 60 osoba je zadržano u pritvoru dok se ne sprovede potpuna istraga.

Zaplijenjeno je 140.000 eura, prenio je Mond i dodao da će 4.000 policajaca i žandarma biti raspoređeno u Marseju i okolini tokom tri nedjelje.

Zamisao je da se situacija u potpunosti riješi, tako da će policijsko nadgledanje biti pojačano i u narednim nedjeljama, saopštile su lokalne vlasti na jugu Francuske.

Makron je danas bio u Marseju u pratnji ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmanena i ministra pravde Erika Dipon-Moretija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније