Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

28. 03. 2024. 17:29 >> 17:29
1
Čitaj mi:

BIJELA KUĆA

SAD poslale Rusiji upozorenje o napadu u Moskvi, umiješanost Ukrajine besmislica

Savjetnik Bijele kuće za državnu bezbjednost, kontra-admiral Džon Kirbi izjavio je danas da su SAD poslale ruskim bezbjednosnim službama pisano upozorenje na napad ekstremista i da su "besmislene" tvrdnje da je Ukrajina umiješana u napad u Moskvi prošlog petka.

Kirbi koji je pomoćnik državnog sekretara za odbranu, ponovio je da je jasno da je Islamska država "isključivo odgovorna" za napad u koncertnoj dvorani "Krokus Siti hol" gdje je u petak, 22. marta poginulo 140 ljudi.

Rojters prenosi da je Kirbi rekao novinarima je da su SAD ruskim bezbjednosnim službama prenijele pisano upozorenje na ekstremistički napad, jedno od mnogih koje je unaprijed upućeno Moskvi.

Istražni komitet Rusije je danas saopštio da je uhapšena još osoba osumnjičena da je učestvovala u finansiranju napada u Moskvi što upućuje da su napadači imali "veze sa ukrajinskim nacionalistima".

"Rad sa uhapšenim teroristima, ispitivanje tehničkih uređaja zaplijenjenih od njih i analiza informacija o finansijskim transakcijama omogućili su nalaženje dokaza o njihovoj povezanosti sa ukrajinskim nacionalistima", saopštio je Istražni komitet Rusije.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније