Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ Rojters ]

24. 04. 2024. 13:08 >> 13:23
Čitaj mi:

AMERIČKI LIDER

Bajden: Tramp je kriv za ograničenja prava na abortus, to je noćna mora

Američki predsjednik Džozef Bajden okrivio je danas bivšeg predsjednika Donalda Trampa za nova ograničenja prava na abortus u saveznoj državi Floridi.

"Budimo veoma jasni, samo je jedna osoba odgovorna za ovu noćnu moru. On se hvali o tome, a on je Donald Tramp", rekao je Bajden svojim podržavaocima u gradu Tampa.

On je napomenuo da pravo na abortus "treba da bude ustavno pravo", prenosi Rojters.

"Nije riječ o pravima saveznih država, već o pravima žena", kazao je Bajden i ocijenio da Tramp "brine da će ga glasači držati odgovornim za okrutnost i haos koje je stvorio".

Ranije ovog mjeseca je Vrhovni sud Floride odobrio zakon kojim se abortus zabranjuje poslije prvih šest nedjelja trudnoće, u periodu kada većina žena i nije svjesna da je trudna, piše Rojters.

Pitanje abortusa je važno za predstojeće izbore 5. novembra u SAD, a Demokrate vjeruju da će stroga ograničenja tog prava u Floridi i Arizoni "gurnuti" Trampove glasače ka Bajdenu.

Tramp je na izborima 2022. godine u toj državi osvojio 51,2 odsto, a Bajden 47,9 odsto.

Šefica Demokratske stranke na Floridi Niki Frid navela je da Bajden razumije da je pobjeda u toj državi malo vjerovatna, ali i da vrijedi pokušati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније