Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ RTS ]

26. 04. 2024. 07:14 >> 07:15
Čitaj mi:

sukob izraela i hamasa

Ne jenjavaju borbe u Rafi i centralnoj Gazi

Sukob Izraela i Hamasa – 203. dan. Izraelska vojska dejstovovala je po ciljevima u Rafi i centralnoj Gazi. Palestinske vlasti traže istragu masovnih grobnica u bolnicama u enklavi, gdje je nađeno oko 400 tijela, navodeći da je riječ o ratnim zločinima. IDF odbacuje optužbe. Egipat dostavio Izraelu predlog Hamasa o jednogodišnjem prekidu vatre u Gazi.

Vazdušni udari izraelske vojske intenzivirani su u centralnm dijelu Pojasa Gaze.

Palestinske vlasti traže istragu masovnih grobnica u bolnicama u Gazi, gdje je nađeno oko 400 tijela, navodeći da je riječ o ratnim zločinima. I Bijela kuća je saopštila da želi "odgovore" od izraelskih vlasti o tom slučaju.

Izraelska vojska odbacila je optužbe o masovim grobnicama ističući da su takve tvrdnje "potpuno lažne".

Hamas je objavio snimak 23-godišnjeg američko-izraelskog taoca, nakon čega je izraelska vojska obećala da neće stati dok se svi taoci ne oslobode.

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari, poručio je, komentarišući snimak da je to hitan poziv na akciju i dodao da izraelska vojska neće ostaviti "kamen na kamenu" u naporima da pronađe taoce.

Egipatske vlasti predale su izraelskoj delegaciji predlog koji je sastavio Hamas, a kojim traži jednogodišnji prekid vatre u Pojasu Gaze u zamjenu obustave napada na izraelske snage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније