Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ RTS/N1 ]

28. 04. 2024. 09:02 >> 09:03
1
Čitaj mi:

agonija

Mrtvačnica na Kubi zamijenila tijela: Rus poslat u Montreal, Kanađanin u Rusiju

Porodica Žaržur čeka više od mjesec dana kako bi sahranila 68-godišnjeg Farža, koji je preminuo na Kubi od srčanog udara. Tijelo Kanađanina, koje je prije više nedjelja trebalo da stigne u Kanadu, greškom je poslato u Rusiju, a u Kanadu je stiglo telo 22-godišnjeg Rusa. Da stvar bude gora, preminuli Faraž Žaržur je u Rusiji sahranjen, ali će biti otkopan i poslat u Kanadu, potvrdila je porodica preminulog.

Prema posljednjim informacijama, porodici Žaržur će posmrtni ostatci Faraža biti poslati u Kanadu kada bude otkopano u Rusiji.

Hronologija nesrećnog događaja

Faraž Žaržur, 68-godišnji kanadski državljanin, umro je od srčanog udara tokom odmora, na plaži na Kubi.

Kanadski konzulat na Kubi je porodici savjetovao da se odmah vrati u Kanadu, stupi u kontakt sa vlastima, kao i da uplate 10.000 kanadskih dolara za prevoz tijela.

Porodica preminulog je potom platila vladi Kube da isporuči tijelo Faraža Žaržura u Kanadu.

Agonija porodice Žaržur

Nastaju komplikacije koje traju narednih mjesec dana.

Nedjeljama posle smrti Faraža, porodici Žaržur u Kanadi je isporučeno pogrešno tijelo.

Pogrebna služba koju su angažovali Žaržurovi pripremali su tijelo za sahranu, ali su otkrili da čovjek u kovčegu uopšte ne liči na lik sa fotografije koju je dala porodica.

U Kanadu je pristiglo tijelo dvadesetdvogodišnjeg istetoviranog ruskog državljanina, kojeg je identifikovala konzularna služba Rusije u Kanadi.

Faražovo tijelo poslato u Rusiju

Porodica je čekala nekoliko nedjelja, a da nije imala nikakve informacije od kanadskih vlasti gdje se nalazi Faražovo tijelo.

Faražova djeca, Mirijam i Karam, obraćali su se i medijima tokom protekle nedjelje, nadajući se da će dobiti odgovore o tome gdje bi njihov otac mogao da bude i kada će konačno moći da ga sahrane.

Kubanski ministar spoljnih poslova Bruno Rodrigez objavio je u sredu na društvenim mrežama izvinjenje zbog situacije i rekao da kubanske vlasti „istražuju incident, kako bi razjasnili slučaj“.

Istog dana stigla je informacija da je Faražovo tijelo poslato u Rusiju.

U tom trenutku nije bilo jasno da li je ruska porodica koja je primila Faražovo tijelo znala šta se dogodilo.

Ali, Mirijam i Karam Žaržur kažu da su zvaničnici kanadske vlade, potvrdili da je njihov otac sahranjen u Rusiji.

„Oni će ga otkopati i poslati u Kanadu“, rekla je Mirijam – „Nije dobra situacija, ali nemamo izbora. To nije u našoj kontroli. Možemo samo da budemo strpljivi“.

Karam Žaržur navodi da mu je laknulo što barem sada zna gdje su posmrtni ostaci njegovog oca, zahvalivši kanadskoj vladi na naporima.

Ćerka preminulog, Mirijam Žaržur rekla je za kanadsku televiziju da su ona i njen brat identifikovali tijelo svog oca nakon što su dobili dokaz od kanadske vlade.

Kuba vratila novac porodici

Mirijam je takođe potvrdila da je kubanska vlada vratila porodici 10.000 dolara koje su platili da bi im bilo isporučeno tijelo oca.

„Nije nam dobro. Novac nam ništa ne znači zbog onoga što se dogodilo“, rekla je Mirijam.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније