Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.J. [ Beta ]

28. 04. 2024. 14:21 >> 14:21

oborila 17 ukrajinskih dronova?

Ruska vojska napala dronovima Nikolajev

Rusija je danas borbenim dronovima napala ukrajinski grad Nikolajev na Crnom moru i tom prilikom pogodila hotel i kritičnu energetsku infrastrukturu, saopštio je guverner nikolaevske oblasti Vitali Kim.

On je precizirao da su ruski dronovi „ozbiljno oštetili“ hotel u Nikolajevu, što je izazvalo požar koji je kasnije ugašen. Kim je takođe izvijestio da je napad oštetio infrastrukturu za proizvodnju toplotne energije u gradu, ali nije naveo više detalja. Dodao je da nema povrijeđenih.

U izvještaju ruske novinske agencije RIA novosti tvrdi se da su udari na Nikolajev bili usmjereni na brodogradilište u kojem se sastavljaju pomorski dronovi, kao i hotel gdje su bili smješteni „plaćenici koji govore engleski“, koji su se borili za Ukrajinu.

Prema ukrajinskim zvaničnicima, u ruskom granatiranju u subotu i tokom noći ranjeno je najmanje sedam civila širom Ukrajine.

Rusko Ministrstvo odbrane je jutros saopštilo da je tokom protekle noći oborilo 17 ukrajinskih dronova iznad četiri ruska regiona na jugozapadu zemlje.

Tri drona su navodno oborena u blizini skladišta nafte u Ljudinovu, industrijskom gradu udaljenom oko 230 kilometara sjeverno od ukrajinske granice, rekao je guverner Vladislav Šapša. Trenutno nema izvještaja o žrtvama ili šteti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније