Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

29. 04. 2024. 13:48 >> 13:48
Čitaj mi:

JEMEN

Huti napali još jedan brod u Crvenom moru

Naoružani pobunjenici Huti u Jemenu izvršili su još jedan napad na brodove u Crvenom moru, saopštio je danas britanski vojni centar za pomorske trgovinske operacije.

U saopštenju piše da je do napada na brod došlo blizu obale lučkog mjesta Mokha u Jemenu i pozivaju se posade ostalih brodova na veću opreznost u tim vodama, ali bez navođenja više detalja.

Huti nijesu odmah preuzeli odgovornost za napad, ali su najvjerovatniji krivci, jer su od novembra do sad izvršili preko 50 napada na brodove koji prolaze kroz strateški važan prolaz u Adenskom zalivu.

Međutim, napadi Huta su se proredili posljednjih nedjelja pošto su pobunjenici bili na meti kampanje vazdušnih napada u Jemenu, predvođenih SAD. Prolaz brodova kroz Crveno more i Adenski zaliv je višestruko smanjen zbog prijetnji.

Američki zvaničnici spekulišu da pobunjenicima možda ponestaje oružja kao rezultat kampanje protiv njih koju predvode SAD, nakon što su posljednjih mjeseci neprekidno ispaljivali dronove i projektile. Međutim, pobunjenici su obnovili svoje napade prošle nedjelje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније