Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 11. 2014. 10:15 >> 10:13
1

OGROMAN PRITISAK

Ferguson: Policajac Vilson napustio policiju

Policajac iz Misurija Daren Vilson koji je ubio crnog tinejdžera i izazvao nemire u gradu Ferguson dao je otkaz i napustio policiju.

Vilson je bio na odsustvu od incidenta i ubistva Majkla Brauna 9. avgusta, prenosi B92. Njegovu ostavku najavio je u petak njegov advokat Nil Bruntrager.

Advokat je izjavio da odluka o odlasku iz policije stupa odmah na snagu.

Vilson je u avgustu ubio nenaoružanog 18-godišnjeg Majkla Brauna, tvrdeći da je to učinio u samoodbrani.

Zbog odluke porote da se ne podigne optužnica protiv policajca Darena Vilsona širom SAD su organizovani protesti.

Advokat Bruntrager kazao je za CNN da Vilson, koji tvrdi da ima čistu savjest, jednostavno ne može da se vrati u policiju s obzirom na ogorčenost koju je izazvao čitav slučaj.

Američki aktivisti za građanska prava krenuli su juče na sedmodnevni marš zahtijevajući sveobuhvatnu reformu policije i osuđujući odluku američke velike porote da se ne podigne optužnica protiv bijelca policajca koji je ubio nenaoružanog crnog tinejdžera Majkla Brauna.

Nacionalna asocijacija za boljitak obojenih ljudi (NAACP) je organizator "Puta za pravdu" dugog 192 kilometra, od predgrađa Fergusona, Sent Luisa gde je ubijen Braun do Džeferson Sitija, prestonice države Misuri, prenijela je agencija AFP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније