Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Objavila M.L.B. [ Radio Jadran ]

19. 08. 2018. 14:51 >> 14:35

PREMA HRVATSKOJ I BIH

Kolone na granici, čekanja i do dva sata

Na dva granična prelaza za Hrvatskom, Debeli brijeg - Karasovići i Kobila - Vitaljina, te na granici sa BiH, Sitnica - Zubci ovog vikenda zabilježene su kolone vozila, na izlasku iz Crne Gore.

Juče su vozila ispunila međuzonu od Debelog brijega do Karasovića, u dužini od dva km, a bilo je povremeno i zadržavanja kroz Sutorinu, piše Radio Jadran.

Iako su na crnogorskoj strani otvrene četiri izlazne, a na Hrvatskoj pet ulaznih traka, mnogi su čekali i dva sata da prođu kontrole.

Danas je nešto manji promet, ali i dalje je evidentan odlazeći talas turista iz Crne Gore, kao i onih u tranzitu, kažu u graničnoj policiji.

U svim vrstama smještaja, prema posljednjim podacima TO Herceg Novi, boravi 34.307 turista, ili 21 odsto više nego lani. U hotelima odmara 6.726 gostiju, u privatnom smještaju 27.391, a u kampovima 190 gostiju.

Od početka godine naplaćeno je preko 576 hiljada eura od boravišne takse, ili 18 odsto više.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније