Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.Č.J.

09. 12. 2021. 10:46 >> 10:47
2

LIJEŠEVIĆ SAOPŠTILA

Krivična protiv Carevića zbog zloupotrebe službenog položaja

Direktorica Turističke organizacije (TO) Budva Maje Liješević saopštila je da je podnijeta krivična prijava protiv predsjednika Skupštine te TO Marka Carevića zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Jer nije sazvao sjednicu Skupštine TO Budva prethodne dvije i po godine i na taj način nanio štetu Turističkoj organizaciji", kazala je Liješević.

Ona dodaje da je zakonska i statutarna obaveza i dužnost predsjednika Skupštine TOB-a koju, kako dodaje, po funkciji vrši predsjednik opštine, da minimum jednom godišnje sazove redovnu sjednicu Skupštine turističke organizacije.

"Takav odnos predsjednika prema jednoj od najznačajnijih institucija u Budvi kulminirao je prije mjesec dana kada je kršenjem zakona i internih akata sazvao i održao nelegitimnu sjednicu, isključivši direktorku i stručnu službu TO Budva iz organizacije i samog prisustva na istoj. Nakon toga počeli su svakodnevni upadi neovlašćenih lica, obijanje prostorija i zamjena brava, iznošenje dokumentacije čak i pod okriljem noći, uz kulminaciju a to je obijanje sefa i otuđenje pečata i faksimila. Već danima kancelarije u kojoj se nalaze arhiv i kancelarija direktora drže se pod ključem i direktorici i zaposlenima nije omogućen pristup istim i time je u potpunosti blokiran rad. Takođe nije poznato gdje su odnešeni pečat Organizacije i faksimil direktora, uz osnovanu pretpostavku da dolazi do grube zloupotrebe istih", kazala je Liješević.

Saopštila je i da obaveze prema zaposlenima i povjeriocima kasne, kao i sve druge programske aktivnosti.

"A sve iz navedenih razloga brutalnog onemogućavanja rada kroz aktivnosti sa elementima krivičnog djela i to od strane najbližih saradnika predsjednika opštine čiji je identitet već poznat javnosti i prijavljen nadležnim organima", dodaje Liješević.

Direktorica TO Budva pozvala je nadležne institucije da promptno reaguju i odblokiraju rad te TO, jer, kako kaže, iz dana u dan nastaje sve veća nenadoknadiva šteta po grad, privredu i TO Budva.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније