Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ I. P. ]

03. 02. 2022. 08:56 >> 08:57

KOORDINACIONO TIJELO

Dobre pripreme dovele do uspješne zimske sezone

Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističkih sezona ocijenilo je da su dobre pripreme rezultirale uspješnom zimskom sezonom.

Tokom sjednice Koordinacionog tijela ocijenjeno je da se zimska turistička sezona odvija po planu i to veoma uspješno, a u prilog tome, kako kažu, govore i dostavljeni izvještaji i aktuelnosti o kojima se diskutovalo.

Osim toga, počele su i intenzivne pripreme u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

“I u ovim izazovnim vremenima, uspješan i odgovoran turizam nema alternativu. Naše usmjerenje ostaje siguran nastavak oporavka i dalja ekspanzija turizma, povećanje turističkog prometa i brendiranje Crne Gore kao prepoznate destinacije u post-COVID eri”, istakla je v.d. generalne direktorice Aleksandra Gardaševic-Slavuljica.  

Dobre rezultate su tokom sjednice istakli predstavnici Skijališta Crne Gore i Turističkog centra Durmitor, koji upravljaju najposjećenijim skijalištima Kolašin 1600 i Savin Kuk, a koji su već sada ostvarili duplo bolji rezultat nego u toku cijelog zimskog perioda prethodne godine.

Takođe, v.d. generalni direktor za investicije u turizmu, Marko Vukašević, istakao je kontinuiranu komunikaciju Ministarstva ekonomskog razvoja sa svim aktuelnim i potencijalnim investitorima, kao i uspješne tokove realizacije investicionih projekata koji utiču na tok zimske turističke sezone.  

Dodatno, kako je saopšteno, odličan rezultat bilježe i Nacionalni parkovi Crne Gore, konkretno Durmitor koji je u januaru mjesecu imao najveću posjećenost u poslednjih 10 godina.

“Na Sjednici je apostrofirano i odgovorno ponašanje svih kreatora turističkih prilika u Crnoj Gori, koji u svim svojim aktivnostima poštuju mjere koje se tiču suzbijanja virusa COVID19 i promovišu vakcinaciju, kao najbolji mehanizam u borbi protiv pandemije”, navodi se u saopštenju.

Koordiniranim radom i kvalitetnom diskusijom donešen je niz zaključaka u cilju unapređenja turističke ponude, valorizacije turističkih lokaliteta, rješavanja tekućih problema i adekvatne pripreme ljetnje turističke sezone.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније