Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B. [ CG news ]

27. 06. 2022. 10:02 >> 10:02

U PLAVU

Održan prvi "Prokletije Sprint Triatlon"

Filip Krgović i Jelena Tomašević pobjednici su prvog "Prokletije Sprint Triatlona" koji su Turističke organizacije Plava i Gusinja organizovale u saradnji sa Triatlon klubom "Kotor".

Takmičari su startovali sa disciplinom plivanja na dužini od 750 m na Plavskom jezeru, zatim vozili biciklo na ruti dugoj čak 20 km do Gusinja, nakon čega su imali trčanje na stazi dužine od pet kilometara koja prolazi kroz Alipašine izvore – jedno od najvećih kraških vrela u Crnoj Gori i nezaobilazne turističke destinacije onih koji dolaze na Prokletije.

Pobjednik trke Krgović koji je član Triatlon kluba "Podgorica" kazao je da mu je ovo prva pobjeda u desetogodišnjoj triatlon karijeri.

"Danas je bilo pravo zadovoljstvo biti učesnik ove trke. Plivanje u jezeru je bilo izazovno, kao i ruta vožnje bicikla i trčanje. Bilo je naporno, ali i svojevrsno uživanje. Podrška publike i gostoprimstvo domaćina čine ovo iskustvo nezaboravnim", kazao je Krgović nakon trke.

"Pakleno dobra trka" kaže pobjednica u ženskoj konkurenciji Jelena Tomašević iz Triatlon kluba "Herceg Novi" dodajući da se nada da će sljedeće godine biti masovnija, jer to zaslužuje.

Samira Canović direktorica Turističke organizacije Plav kazala je da ova trka za njih predstavlja priliku da ispromovišu Plav, Plavsko jezero i Prokletije kao destinaciju na kojoj se mogu organizovati razne sportske manifestacije i takmičenja.

"Da je to realno, pokazuje i činjenica da se na jezeru održavalo i Evropsko prvenstvo u flyfishingu, a međunarodna Limska regata kreće upravo sa splavova Plavskog jezera. Takođe, takmičari su imali priliku da se uvjere i u potencijal za razvoj biciklizma. Od ovog događaja benefit ima i privreda, jer je u Plavu tri dana boravila brojna ekipa učesnika takmičenja", ističe Canović.

Irfan Radončić direktor Turističke organizacije Gusinje ističe da je ova triatlon trka projekat na koji su jako ponosni i na najbolji način promoviše ponudu ovoga kraja kada je aktivni odmor u pitanju.

Kristijan Sindik direktor trke zahvalio se lokalnim upravama ove dvije opštine i njihovim turističkim organizacijama na velikoj podršci u organizaciji događaja.

"Bilo je 46 takmičara iz šest zemalja i zaista je privilegija učestvovati na ovakvom takmičenju. Svi su prezadovoljni i rutom i samim ambijentom u kojem je triatlon realizovan".

Vedran Roćenović predsjednik Triatlon saveza Crne Gore kazao je da je savez ponosan što se triatlon širi i na sjever Crne Gore i naglasio da će pružiti svu logističku i infrastrukturnu podršku da ovakvi projekti žive.

I domaćini i organizatori saglasni su u jednom da je cilj da trka postane tradicija i da se iz godine u godinu razvija i omasovljava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније