Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Б.Б. [ Mediabiro ]

26. 12. 2022. 16:00 >> 15:57

KOTARAC

Budva spremna za doček Nove godine, hoteli u užem jezgru popunjeni

Portparolka Turističke organizacije Budva (TO Budva) Tijana Kotarac, istakla je da pripreme za doček Nove godine teku baš onako kako i treba. U toku je postavljanje bine ispred zidina Starog grada, a kako je naglasila hoteli u užem gradskom jezgru su popunjeni.

"Kao što je planirano, sve je spremno za tri dnevna i noćna programa, koja su namijenjena svim generacijama. Različiti muzički žanrovi će se moći čuti ispred drevnih zidina. Prije novogodišnjih praznika, već smo se potrudili da kao TO Budva i Opština Budva unesemo novi vizuelni identitet našem gradu, da ga uljepšamo novim svjetiljkama i rasvjetom. Organizovali smo svečano ukrašavanje velike, predivne jelke, uz nastup Gradskog hora iz Kotora. Ovih dana, u Gradskom parku, održava se Street food festival, koji će se nakon drugog januara vratiti na trg i tu ćemo imati različite programe", kazala je Kotarac.

Portparolka lokalne turističke organizacije, naglasila je da će već 30. decembra, u 14 sati, Budvani i brojni turisti imati priliku da krenu sa praznovanjem.

"Povorka će krenuti nastupom Gradske muzike Budva. To je, vjerovatno, najpopularniji tradicionalni brend, u kulturnom smislu našeg grada. U poslijepodnevnim satima, u saradnji sa Sea dance festivalom, kreću sa nastupima di-džej Chbx, Burkakke, zatim Dubioza kolektiv koji će sigurno biti hajlajteri uz Denis Sultu i Marka Nastića. Na glavnom gradskom trgu, 31. imamo dječju modnu reviju naše sugrađanke, Marije Vujović. Nakon toga, nastupiće hor 'D mol' uz dirigenta Sašu Barjaktarovića. U tim danima, u Petrovcu i Budvi, organizovaćemo podjelu dječjih paketića. Naš Djeda Mraz voziće se budvanskom rivijerom u kabrioletu. O tačnim satnicama, uskoro ćemo obavijestiti roditelje", navela je Kotarac.

Najsvečanije veče u godini, rezervisano je za nastupe grupe "Akademia" iz Bara, primorskog benda "The Grupa", kao i regionalne muzičke zvijezde Konstrakte. U novu godinu, publiku će uvesti Zlatan Stipšić, poznatiji kao Gibonni, dok će nakon njega nastupiti Kiril Džajkovski.

Pod dirigentskom palicom Vilija Ferdinandija, 1. januara, u 14 sati, na glavnom gradskom trgu, tradicionalni koncert klasične muzike održaće Mediteranski revijski orkestar.

Sara Jo, Senidah i Dino Merlin zvijezde su trećeg dana noćnog programa, koji će otvoriti gradski bendovi "Refugee Jesus & Apostles" i "Izi Bejb i Jack Lupino".

Kako je kazala Kotarac, glavni pokazatelj da je TO Budva ostvarila svoj cilj, ogleda se i u najavljenim dolascima mnogobrojnih gostiju, kao i rezervisanim smještajnim kapacitetima.

"I prije nego što smo objavili program, od turističkih agencija dobili smo informacije da vlada veliko interesovanje. Postoji veliko interesovanje za dolazak organizovanih turističkih grupa iz regiona, počev od Makedonije, preko Srbije, Bosne i Herecegovine, ali i Hrvatske i Slovenije. Hoteli u kojima će biti organizovan doček Nove godine su već popunjeni, kao i oni koji se nalaze u užem gradskom jezgru. Međutim, čujemo da je veliko interesovanje za ostale male hotele i apartmane na teritoriji budvanske rivijere. Radimo u službi naše turističke privrede, za naše sugrađane. Ako se bude obistinilo sve ono što smo planirali, nastavićemo sa organizacijom malih, lijepih programa, sve do proljeća i održavanja tradicionalnog 20. Budvanskog karnevala", zaključila je Kotarac.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније