Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

[ M.M.Lj. ]

21. 02. 2023. 06:55   >>  22. 02. 2023. 07:12 2

INFORMACIONI SISTEM

Crna Gora još ručno broji turiste, eVisitor kasni osam godina

Dok druge zemlje turiste broje putem informacionog sistema, odluka o eVisitoru u Crnoj Gori kasni osam godina, a svoje goste, naša zemlja još broji ručno.

Ovo je osma godina kako se u Hrvatskoj u svakom trenutku zna koliko je turista u zemlji, koliko su već u zemlji, gdje su smješteni, odakle su, koliko imaju godina te niz drugih podataka.

Način na koji se u Crnoj Gori broje turiste najbolje je pokazao svoje manjkavosti na početku prethodne ljetnje sezone kada su mediji objavljivali jedne, a turistički poslenici drugačije podatke. 

Informatički sistem za prijavu i odjavu turista, eVisitor, osim što daje podatke u realnom vremenu¸ služi i za obračun, te kontrolu naplate turističke boravišne takse, a istovremeno je i precizan registar smještajnih objekata i njihovih vlasnika.

E-visitor predstavlja informacioni sistem za prijavu i odjavu turista koji integriše sve turističke zajednice u Hrvatskoj. Dostupan je putem interneta bez potrebe za posebnim instaliranjem na kompjuteru, samo je zbog bezbjednosnog aspekta potrebna lozinka za svakog konzumenta sistema. U isto vrijeme, navedeni podaci su dostupni predstavnicima Nacionalne turističke zajednice, relevantnih ministarstava, poput unutrašnjih poslova, turizma, javne uprave, zatim državnih organa putem Poreske uprave, ali i raznih inspekcija, kao i državnog zavoda za statistiku.

Ovim sistemom bi se u Crnoj Gori poboljšao i monitoring naplate boravišne takse, prvenstveno se misli na interesovanje za Poresku upravu, turističke organizacije na raznim nivoima i inspekcije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније