Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Мина бизнис [ R.B. ]

02. 05. 2023. 20:44 >> 20:44
2

PORUČILI IZ PRIJESTONICE

Crna Gora atraktivna destinacija za njemačke investitore

Crna Gora je atraktivna destinacija za njemačke investitore, iako mogućnosti za ekonomsku saradnju nijesu u potpunosti iscrpljene, ocijenili su predstavnici gradske uprave Prijestonice Cetinje.

Oni su se danas sastali sa članovima delegacije iz Njemačke i predstavnicima fondacije Konrad Adenauer (KAS), koje su upoznali sa aktivnostima i projektima koje gradska uprava realizuje na planu dinamičnog razvoja Prijestonice, kao i o planovima za budući period.

„Tema sastanka bili su politički i ekonomski izazovi Prijestonice Cetinje u aktuelnom vremenu, kao i mogućnosti unapređenja saradnje i investiranja u Prijestonicu“, navodi se u saopštenju.

Zamjenica gradonačelnika Prijestonice, Ana Novović, iskazala je zadovoljstvo današnjom posjetom i istakla da se nada da će sličnih sastanaka biti još više u budućem periodu.

Ocijenjeno je da se u ekonomskim odnosima Crne Gore i Njemačke bilježe pozitivni trendovi.

Gosti su iskazali posebno interesovanje za dva projekta čija je realizacija u toku i koji će u značajnoj mjeri unaprijediti turističku ponudu grada - žičaru Kotor–Lovćen i izgradnju hotela Lokanda, kao i za program podsticaja za investicije u poslovnu zonu Obod i industrijsku zonu Zagrablje.

„Na kraju sastanaka, iskazano je obostrano zadovoljstvo i spremnost da se izuzetno sadržajna saradnja Crne Gore i Njemačke u narednom vremenu dodatno ojača i unaprijedi kroz mogućnosti investiranja o kojima je bilo riječi“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније