Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

Вукоман Кљајевић [ Radio Crne Gore ]

24. 05. 2023. 14:24 >> 14:28

MOJKOVAC

Građanima predstavljena maketa Brskova

Maketa srednjovjekovnog Brskova danas je predata na uvid građanima Mojkovca te turistima koji su se zatekli u tom gradu kao i onima koji će u narednom periodu posjetiti ovu varošicu na sjeveru.

Nedaleko od makete koja je smještena u prostorije Info centra,ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić u prisustvu predsjednika lokalne Skupštine Marka Janketića i direktora TO Mojkovac otvorili su i suvenirnicu “Suza Evrope”.

Predstavljena maketa nekadašnjeg Brskova omogućava svima koji dođu u Info centar da se upoznaju sa prošlošću rudarskog naselja, sa njegvom arhitekturom, tradicijom i životom ljudi koji su nekada naseljavali ove predjele.
Ministarstvo ekomskog razvoja i turizma koje je podržalo obje inicijative TO, je fokusirano na razvoj posebnih oblika turizma. Između ostalih,razvija kulturni i ruralni turizam, čiji spoj u Mojkovcu može da dođe do punog izražaja.

“Na taj način, stvaraju se ključni preduslovi za ponudu koja će biti održiva i atraktivna za posjetioce tokom 365 dana u godini”, kazo je ministar Goran Đurović.

Kako je kazalo rukovodstvo Opštine Mojkovac, stalna podrška i angažman imaju ključnu ulogu u razvoju turizma u Mojkovcu, stvarajući na taj način pozitivno okruženje, privlačno za turiste lokalno stanovništvo.

 

“Kroz zajedničke projekte,manifestacije i ulaganja,uspjeli smo da privučemo veći broj turista,poboljšamo infrastrukturu i unaprijedimo turističke usluge”, saopštio je predsjednik Opštine Vesko Delić, ističući dobar rad TO Mojkovac.

Prema riječima predsjednika Skupštine tog grada Marko Janketić, prostor pored rijeke Tare jedinstvenim čine spomenik Mojkovačkim junacima, kameni most, Info centar, a od danas i maketa starog Brskova i suvenirnica.

“Srednjovjekovni kraljevski grad Brskovo koji je tokom XIII vijeka bio jedan od najznačajnijih centara srednjovjekovne države Nemanjića, privredni centar, rudarski grad u kjojem se kovao dinar kralja Uroša I i njegovih sinova Dragutina i Milutina”, kazao je on.

Direktor TO Radonja Vuković, navodi da su na nedostatak suvenirnice u proteklom period ukazivali i mnogi turisti.

“Suvenirnica će uz maketu srednjovjekovnog Brskova dati novi polet u turističkoj ponudi grada,čime ćemo prirodne ljepote upotpuniti kulturno-istorijskim blagom”kazao je Vuković, izrazivši zahvalnost Mnistarstvu ekonomskog razvoja i turizma zbog finasijske i svake druge podrške u realizaciji pomenutih projekata.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније