Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Б.Б. [ Kliks.ba ]

25. 09. 2022. 18:10 >> 18:06
4

KRIMSKI INSTITUT

Više od 90 odsto glasača iz Zaporoške oblasti za pripajanje Rusiji

Ukupno 93 odsto onih koji su glasali prvog dana referenduma o ulasku Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije podržalo je ulazak u Rusiju, pokazuju podaci ankete koju je objavio Krimski republikanski institut za politička i sociološka istraživanja, javlja ruska agencija Tass.

"Prvog dana glasanja na referendumu, 23. septembra 2022., anketirano je 500 stanovnika regije. Od onih koji su učestvovali na referendumu i odgovorili na pitanje, 93 odsto podržalo je ulazak Zaporoške oblasti u sastav Ruske Federacije, dok je sedam odsto podržalo ukrajinski status regije", saopštio je Institut.

U samoproglašenima Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici (DNR, LNR) te u Hersonskoj i Zaporoškoj oblasti, koje su pod ruskom kontrolom, referendumi o pripajanju Rusiji počeli su 23. i traju do 27. septembra.

Zapad neće priznati rezultate referenduma je se održavaju u nedemokratskoj proceduri i na teritoriji koja je oteta ratom tokom ruske agresije na Ukrajinu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније