Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ BETA ]

30. 09. 2022. 22:20 >> 22:17
5

BAJDEN PORUČIO

SAD će braniti svaki pedalj teritorije NATO

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je večeras u Vašingtonu da Amerika i njeni saveznici neće biti zastrašeni prijetnjama ruskog predsjednika Vladimira Putina, i poručio Putinu da će SAD "braniti svaki pedalj teritorije NATO", javlja američki Si-En-En (CNN).

Putin je danas potpisao ukaze o ruskom pripajanju četiri ukrajinske oblasti, što su zapadne zemlje, Evropska unija i NATO oštro osudile, a Bajden je povodom toga izjavio da SAD ne priznaju aneksiju Zaporoške, Hersonske, Donjecke i Luganske oblasti.

"Amerika i njeni saveznici neće, naglašavam - neće biti zastrašeni. Neće biti zastrašeni Putinom, njegovim nedgovornim riječima i pretnjama", saopštio je Bajden iz Bele kuće i ukazao da je"Putinovo postupanje znak da mu ide teško".

Kao dokaz toga, Bajden je naveo "lažne referendume" o prisajedinjenju četiri ukrajinske oblasti Rusiji, kao i "ovu šaradu koju je izveo jutros" kada je objavio aneksiju.

"Sjedinjene Države to nikada neće priznati. I da budem otvoren: ni svijet to nikada neće priznati. Ne može on da prigrabi teritoriju svoga susjeda i da se izvuče sa tim, prosto i jednostavno ne može", rekao je Bajden u svom obraćanju.

Prema njegovim riječima, SAD će nastavidi da pružaju vojnu pomoć Ukrajini radi njene odbrane, a ta zemlja će od američkog konresa dobiti još 13 milijardi dolara.

"Amerika je u potpunosti spremna da sa svojim NATO saveznicima brani svaki pedalj NATO teritorije, svaki pedalj - pa prema tome, gospodine Putin, želim da me shvatite sasvim jasno. Svaki pedalj", rekao je Bajden.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније