Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

A.M. [ MINA ]

30. 09. 2022. 23:09   >>  23:07 2

ŠARL MIŠEL

"EU nikada neće priznati rusku aneksiju Ukrajine"

Evropska unija (EU) nikada neće priznati rusku aneksiju ukrajinskih teritorija, kazao je predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel.

"To je opasna i neodgovorna eskalacija, osmišljena da intenzivira nuklearnu prijetnju ostatku svijeta", poručio je Mišel, prenosi Slobodna Evropa.

Iz Evropskog savjeta su kazali da Rusija, podrivanjem međunarodnog poretka i kršenjem osnovnih prava Ukrajine na nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet, dovodi u opasnost globalnu bezbjednost.

Predsjednik Francuske Emanuel Makron kazao je da aneksija dijela ukrajinskih teritorija predstavlja ozbiljnu povredu međunarodnog prava i suvereniteta Ukrajine.

Premijer Holandije Mark Rute saopštio je da ta zemlja neće prihvatiti rusku aneksiju ukrajinskih oblasti.

Premijerka Švedske Magdalena Anderson nazvala je referendume farsom i navela da su te četiri oblasti i dalje dio Ukrajine.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније