Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

20. 12. 2022. 18:16 >> 18:13

ZAJEDNIČKI INTERES OKONČANjE RATA

Valter Štajnmajer pozvao Sija da iskoristi uticaj na Putina

Njemački predsjednik Frank-Valter Štajnmajer pozvao je danas kineskog kolegu Si Đinpinga da iskoristi svoj uticaj na predsjednika Rusije Vladimira Putina da bi se okončala ruska ofanziva na Ukrajinu.

"Štajnmajer je danas imao telefonski razgovor sa kineskim kolegom Si Đinpingom. Predsjednik Njemačke je podvukao zajednički interes Kine i Evrope za okončanje rata. Zamolio je Si Đinpinga da iskoristi svoj uticaj na Rusiju i taj stav prenese Putinu", navodi se u saopštenju njemačkog predsjedništva.

Dodaje se da je razgovor trajao oko sat vremena i da su Štajnmajer i Si razgovorali i o biletaralnim odnosima, i trenutnoj situaciji o koronavirusu u Kini.

Njemački predsjednik je zahvalio Siju na njegovom stavu o odbacivanju nuklearne prijetnje iz Rusije.

Uprkos zategnutnim odnosima sa Pekingom, Evropska unija (EU) traži podršku kineskih zvaničnika da bi se okončao rat u Ukrajini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније