Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

П.Р. [ Beta ]

31. 01. 2023. 17:41   >>  17:44

LEKORNI NAJAVIO

Francuska će isporučiti dodatne topove "Cezar" Ukrajini

Francuska će Ukrajini obezbijediti 12 dodatnih topova Cezar kalibra 155 milimetara, pored već isporučenih 18, kao i protivvazdušnu opremu, izjavio je danas francuski ministar odbrane Sebastijen Lekorni.

Tih 12 topova srednjeg dometa biće isporučeno narednih nedjelja i "finansiraće se kao dio fonda za podršku od 200 miliona eura", koji je osnovala Francuska, rekao je Lekorni na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

Francuska je takođe obećala da će Ukrajini isporučiti radar Ground Master 200 (GM200) koji proizvodi francuska kompanije Tales (Thales).

Taj radar srednjeg dometa omogućava otkrivanje neprijateljskog aviona na 250 kilometara, bilo da leti malom brzinom i na maloj visini kao bespilotne letjelice ili na velikoj visini kao borbeni avioni.

Lekorni je rekao da Francuska pregovara sa saveznicima kako bi Ukrajina imala dovoljno zaliha francuskih raketa zemlja-vazduh.

Francuski ministar je dodao da će u Poljsku biti poslato 150 vojnika koji će obučavati ukrajinske vojnike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније