Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Бета [ R.B. ]

02. 02. 2023. 16:40   >>  16:35

IMA RANjENIH

Rusija ponovo gađala civilne ciljeve u Kramatorsku

Regionalni guverner Pavlo Kirilenko napisao je na Telegramu da je Kramatorsk "ponovo razoren eksplozijama" i da su "Rusi izvršili još dva raketna udara".

Gradonačelnik Kramatorska Oleksandr Hončarenko pozvao je stanovnike da ostanu u skloništima.

Spasilačke ekipe još traže preživjele u ruševinama stambene zgrade koju su ruske rakete pogodile u srijedu uveče i poginule najmanje tri osobe, a 21 je ranjena. Pretpostavlja se da je ispod ruševina bar još jedna žrtva, saopštila je kancelarija ukrajinskog predsjednika.

Kramatorsk je glavno čvorište ukrajinske vojske na istoku. Rusija je tokom rata često udarala po stambenim zgradama, ubijajući civile, iako je Kremlj negirao da je gađao stambene objekte.

Od ruskih napada širom Ukrajine u prethodna 24 sata je poginulo najmanje osam civila, a ranjeno 29, saopštila je kancelarija predsjednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

Pored žrtava u Kramatorsku, u sjeveroistočnoj oblasti Černigova su poginule i četiri osobe kada je ruska minobacačka granata pogodila podrum u koji su se sklonili.

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen koja je danas u Kijevu, ponovila je punu podršku Evropske unije Ukrajini.

"Drago mi je što sam se vratila u Kijev, četvrti put od ruske invazije i ovog puta s mojim timom (evropskih) komesara", napisala je Fon der Lajen na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније