Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

Т.Г. [ Beta ]

20. 04. 2023. 22:05 >> 22:06

POTVRĐEN VISOK NIVO SPREMNOSTI

Završetak iznenadnih vježbi ruske flote na Pacifiku

Ruska vojska saopštila je danas da je završila iznenadne vježbe svoje flote na Pacifiku, najavljenih prošle nedjelje, i održanih u jeku zbližavanja sa Kinom i tenzija sa Zapadom.

"Iznenadne vježbe potvrdile su visok nivo vojne spremnosti Pacifičke flote da ispuni misije usmjerene na odbijanje agresije od mogućeg neprijatelja", saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Ministarstvo je preciziralo da je u tim manevrima u trajanju od sedam dana učestvovalo više od 25.000 vojnika, 89 aviona i helikoptera, kao i 167 brodova, uključujući 12 podmornica.

Kako je saopštilo ministarstvo, flota je obučavana za odbijanje vazdušnih napada, otkrivanje i uništavanje podmornica i ispaljivanje projektila, artiljerije i torpeda.

Ruski bombarderi izveli su letove u "centralnom dijelu" Tihog okeana, obučavajući se za napade na grupe brodova.

Te vježbe su održane tokom posjete Rusiji kineskog ministra odbrane Li Šangfua. Kineski ministar, kojeg je ruski Vladimir Putin primio prošle nedjelje u Kremlju, pohvalio je veoma jake veze između Moskve i Pekinga "koje prevazilaze vojno-političke saveze iz doba hladnog rata".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније