Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ukrajina

[ A.B. ]

08. 06. 2023. 17:54 >> 17:55

BJELORUSKI LIDER

Lukašenko: Zapad koristi Ukrajinu da bi pokorio Rusiju

Vojno-politička situacija se usijala u cijelom svijetu do krajnjih granica, ali to je samo vrh ledenog brijega, izjavio je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko.

"U osnovi svih sukoba leži masovni hibridni uticaj na ključne oblasti našeg društvenog života: ekonomski, informacioni, biološki, socijalni, humanitarni, pa čak i duhovni. On se pojavljuje na svim frontovima", rekao je Lukašenko agenciji Belta.

Komentarišući situaciju u Ukrajini istakao je da je Ukrajina pretrpjela velike gubitke, da je poginuo veliki broj ukrajinskih vojnika i da je uništena velika količina ukrajinske tehnike.

Naglasio je da Zapad koristi Ukrajinu kako bi pokorio Rusiju.

"Zapad se čvrsto zakačio za Ukrajinu da bi pokorio Rusiju i obrisao noge", rekao je Lukašenko.

Bjeloruski predsjednik je naglasio da je sada važno da se zaustavi konflikt u Ukrajini, a ne da se traže razlozi zbog čega je nastao.

Istakao je da je u jučerašnjem razgovoru sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom potvrđeno da u Ukrajini nije bilo zapadnog naoružanja i plaćenika onda bi se konflikt odavno završio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније