Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Portal Analitika ]

15. 09. 2015. 14:14 >> 14:03
2

ZA BACANJE BAKLJE

Lazareviću potvrđena presuda

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu Osnovnog suda kojom je Luka Lazarević osuđen na tri i po mjeseca zatvora i 750 eura novčane kazne, jer je na fudbalskoj utakmici Crna Gora-Rusija, bakljom u glavu pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

 

Time je prvostepena presuda sutkinje Nade Rabrenović postala pravosnažna. Na presudu su se žalili Lazarevićev branilac, advokat Pavle Radonjić i Tužilaštvo, ali Viši sud je ocijenio da su obje žalbe neosnovane.

Lazareviću je suđeno za dva krivična djela - nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu za šta je dobio tri mjeseca, i zbog nanošenja lake tjelesne povrede za šta je osuđen na 30 dana zatvora. Sutkinja Rabrenović izrekla mu je jedinstvenu kaznu od tri mjeseca i 15 dana, kao i 750 eura novčane kazne zbog nasilničkog ponašanja.

Tužilaštvo je tražilo veću kaznu za okrivljenog, dok je njegov branilac smatrao da kazna treba da bude blaža. Rabrenović je, tokom izricanja presude, saopštila da sud nije prihvatio navode odbrane da je Lazarević morao da baci baklju na teren, da ne bi povrijedio navijače na tribinama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније