Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

rtcg.me

04. 12. 2017. 12:02 >> 11:31

ZA JANUAR

Odgođeno suđenje Šahmanoviću

Suđenje predsjedniku Opštine Plav, Orhanu Šahmanoviću, odgođeno je danas u Višem sudu, a naredni pretres je zakazan za 12. januar.

 

Sud je takvu odluku na predlog advokata optuženog, Rifata Feratoviću, koji je saopštio da je Šahmanović na službenom putu u Turskoj.

Podsjećamo, prvi čovjek plavske opštine, zbog zloupotrebe službenog položaja ranije je osuđen na godinu zatvora, jer je, po navodima optužnice, nezakonito investitore oslobodio plaćanja uređenja građevinskog zemljišta.

Apelacioni sud ukinuo je takvu presudu i vratio predmet na ponovni postupak. Odbrana tvrdi da u postupanju šahmanovića nije bilo krivičnog djela.

"Šahmanović je oslobodio investitora za 2.126 eura iz razloga što je investitor obećao da će izvršiti ulaganje u visini od 500.000 eura u  Plav i da će zaposliti najmanje 15 ljudi. I normalno, čovjek je računao da je to puno veća korist nego šteta i štete zapravo nema, jer prema zakonu objekti opšteg značaja ne podliježu obavezi plaćanja komunalija", kazao je Feratović nakon ročišta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније