Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Marko Terzić [ TVCG ]

02. 11. 2020. 20:18 >> 20:20

UBISTVO NIKOLE BOJOVIĆA

Suđenje Koljenšiću odgođeno za 14. decembar

U podgoričkom Višem sudu, odgođeno je suđenje Ratku Koljenšiću, koji se tereti za kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem pomaganja. U pitanju je slučaj ubistva Nikole Bojovića u Beogradu, iza kojeg navodno stoji kriminalna grupa Slobodana Šaranovića. Naredni pretres je zakazan za 14. decembar.

Navodno, plan grupe, bilo je ubistvo određenih osoba za koje su vjerovali da pripadaju grupi Luke Bojovića, koju su smatrali odgovornom za ubistvo Branislava Šaranovića, u Beogradu 2009. godine. U namjeri da se osveti za ubistvo svog brata Branislava, Slobodan Šaranović je, kako se navodi, za likvidaciju, rođenog brata Luke Bojovića, Nikole obećao po 30 hiljada eura, Cvetanoviću i Koljenšiću.

Prema aktu tužilaštva, 11. aprila 2013, Koljenšić je iznajmio stan u Beogradu u kojem je sa Cvetanovićem, čekao pogodan trenutak da ubiju Nikolu Bojovića.

29. aprila 2013, Koljenšić je, kako se navodi, Cvetanoviću pokazao mjesto na kome je najpogodinije da se sakrije i sačeka dolazak Bojovića.

Cvetanović je to i učinio a zatim je nedaleko od tog mjesta, krenuo u susret Bojoviću i u njega ispalio 15 projektila. Nakon ubistva, sakrili su se u iznajmljenom stanu a zatim se vratili u Crnu Goru gdje su navodno i dobili po 30 hiljada eura.

Podsjećamo, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu članovima kriminalne grupe odgovorne za ubistvo Bojovića. Koljenšić je osuđen na 30 godina zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније