Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ Izvor: Pobjeda ]

11. 05. 2021. 07:54 >> 08:04

VIŠI SUD

Koljenšić pred sudom 7. juna

Suđenje Ratku Koljenšiću zbog pomaganja likvidacije Nikole Bojovića 29. aprila 2013. godine u Beogradu juče je u podgoričkom Višem sudu odgođeno za 7. jun zbog nemogućnosti svjedoka Miloša Vojinovića da pristupi u zgradu beogradskog suda i svjedoči putem video-linka.

Sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević juče je saopštila da je od kolega iz Beograda obavještena da zbog zdravstvenih razloga nije bilo moguće sprovođenje svjedoka Vojinovića iz zatvora u zgradu suda.

Koljenšić je optužen je da je pomogao u ubistvu Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, a u optužnici se navodi da mu je Slobodan Šaranović obećao 30.000 eura naknade da zajedno sa Sašom Cvetanovićem likvidiraju Bojovića.

Koljenšić se tereti da je sredinom 2013. godine zajedno sa Vojnovićem, Slavišom Novaković i Goranom Maletićem (rođen Bojanić) postao pripadnik kriminalne organizacije koju su formirali pokojni Šaranović i Miloš Delibašić.

Na listi za odstrijel ove kriminalne organizacije, prema stavu tužilaštva bili su Vladimir Jovanović iz Beograda, Baranin Luka Đurović, pripadnici njegovog obezbjeđenja kao i Beograđanin Filip Korać koji je označen kao član klana Luke Bojovića i, kako se sumnja, stoji iza ubistva Branislava Šaranovića, brata Slobodana Šaranovića.

Koljenišić se tereti da je sa Cvetanovićem dvadesetak dana pratio kretanje i navike Nikole Bojovića.

“Oni su 29. aprila 2013. u ranim jutarnjim časovima zajedno došli u Ulicu carice Milice, pa je okrivljeni Koljenšić pokretom desne ruke pokazao Cvetanoviću mjesto na kome je najpogodnije da se sakrije i sačeka Bojovića i ubije ga”, navodi se u optužnici.

Cvetanović je iz automatskog pištolja rafalno ispalio 15 projektila u glavu i tijelo sada pokojnog Bojović Nikole Koljenšić je pred srpskim organima u odsustvu osuđen na 30 godina zatvora zbog učestvovanja u ubistvu Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Cvetanović je u u Srbiji osuđen na 35 godina robije zbog ubistva Nikole Bojovića. Prilikom davanja završne riječi u martu 2018. godine, on je rekao da se ne plaši visoke zatvorske kazne jer zna da će biti ubijen.

Saša Cvetanović je šest meseci prije ubistva brata tražio da on „svjedoči što prije, dok je još živ“. Jugoslav Cvetanović ubijen je 26. septembra 2017. u sačekuši u Vranju. Likvidiran je vatrenim oružjem sa oko 30 hitaca, a za njegovo ubistvo pred Višim sudom u Vranju sudi se Podgoričaninu Marjanu Vujačiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније