Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

А.М.

06. 04. 2023. 20:00 >> 23:20

ODLUKA

Aleksandru Šakoviću određeno zadržavanje

Podgoričaninu Aleksandru Šakoviću koji se sumnjiči za privredni kriminal tužilac je odredio zadržavanje do 72 sata.

O ovom slučaju govorio je Šakovićev advokat Damir Lekić.

"Tužilac će nas detaljno upoznati sa sadržinom krivične prijave i osnovima sumnje koji stoje protiv osumnjičenog", rekao je Lekić.

Lekić je saopštio da se Šaković sam predao nadležnim organima.

"Aleksandar Šaković nije uhapšen, već je krenuo da se dobrovoljno preda iz Podgorice za Tivat. Bio je u pratnji advokata , i na nekih 500 metara ispred policijske stanice zaustavljeno je vozilo u kojem se nalazio Šaković", kazao je Lekić i naveo da je policija objasnila da je procedura da Šakmanović pređe u njihovo vozilo.

Lekić je rekao da su policajce obavijetsili da je Šaković u vozilu, da su krenuli da se predaju i da je o svemu obaviješten tužilac. 

"Oni su rekli u redu, ali mi imamo potragu, ne možete ga vi prebaciti već ga moramo mi sprovesti", kazao je Lekić.

Objasnio je da se Šaković nije krio, već se samoinicijativno stavio policujjskim službenicima na raspolaganje.

Tužilac u ovom slučaju je Siniša Mugoša.

Podsjećamo, danas ranije je iz Uprave policije saopšteno da su četiri osobe osumnjičene za privredni kriminal.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv četiri osobe. Slobode su lišeni N.P. (38) iz Cetinja i G.I. (50) iz Podgorice zbog sumnje da su izvršili tri krivična djela. N.P. se tereti za krivično djelo građenje objekta bez prijave i dokumentacije, dok se G.I. tereti za krivična djela falsifikovanje službene isprave i krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U međuvremenu Šaković je uhapšen, dok se traga za B.Š. (43) iz Podgorice.

"Za B.Š. (43) iz Podgorice traga zbog sumnje da je izvršila krivična djela falsifikovanje službene isprave, navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније