Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

09. 12. 2023. 11:36 >> 11:37

AFERA

Golubović negira da je kupio "lamborgini"; Šćekić: Tužilaštvo na potezu

Apsolutno nije moguće da državni službenik može sebi da priušti kupovinu vozila od 300 hiljada eura, jer pošten državni službenik ne može čestito ni da se prehrani. Tužilaštvo mora da ispita, porijeklo 300 hiljada eura, datih za kupovinu vozila, kazala je Slavica Šćekić, sestra pokojnog policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića. To je rekla komentarišući navode da je dugogodišnji funkcioner policije i ANB-a Duško Golubović kupio "lamborgini" od 300 hiljada eura. S druge strane, Golubović je demantovao navode da je kupio to vozilo.

Dugogodišnji funkcioner u bezbjednosnom sektoru Duško Golubović koji se nedavno penzionisano, demantovao je navode o kupovini automobila marke "lamborgini" koji navodno košta 300.000 eura.

"Uz punu moralnu, krivičnu i svaku drugu odgovornost ističem da ni ja, ni bilo ko iz moje uže ili šire porodice nikada nijesmo posjedovali ni koristili automobil ,,lamborgini“, kako su to objavile jedne dnevne novine i kako je to besprizorno tvrdi funkcionerka GP URA", kaže Golubović za Pobjedu.

On je u junu ove godine tražio prestanak radnog odnosa u Upravi policije i penzionisao se početkom avgusta.

Slavica Šćekić kaže kako pouzdano zna da je Duško Golubović prijetio njenom bratu.

"Takođe, pouzdano znam da je Duško Golubović pratio moga brata, kao i da ga je sprečavao i ometao u otkrivanju izvršilaca krivičnih djela", tvrdi Šćekić.

Ona je ponovila i tešku optužbu na račun Golubovića, saopštavanu na ranijim suđenjima, da je, kako tvrdi, povezan sa atentatom na njenog brata 2005. godine.

"O svemu tome ja sam obavijestila Stojanku Radović, tadašnju specijalnu tužiteljku. Međutim, ona nije smjela, ili nije htjela da pokrene postupak protiv njega. Uz obrazloženje da ne smije, jer se plaši da će joj ubiti kćerku. Apsolutno nije moguće da državni službenik može sebi da priušti kupovinu vozila u iznosu od 300 hiljada eura. To je nemoguće. Pošten državni službenik ne može čestito ni da se prehrani. Tužilaštvo mora da ispita, porijeklo tih 300 hiljada eura, datih za kupovinu vozila. I ne samo da ispita porijeklo tog novca, već i preostalog kojeg Golubović ima na računu. A, ima više miliona. To znaju i vrapci na grani. Dakle, tužilaštvo mora i treba da ispita porijeklo imovine. Da li će tužilaštvo imati za to petlju? Ostaje da se vidi. I upravo, postupanje na ovom slučaju, biće pokazatelj, koliko je tužilaštvo spremno da uđe u obračun sa vrhom mafije", izjavila je Slavica Šćekić. 

Podsjetimo, vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić kazao da se provjerava kako je jedan policijajac kupio pomenuto vozilo u iznosu od 300.000 eura ali bez preciziranja o kome je riječ. Potom je potpredsjednica URA Milena Vuković Sekulović navela da je Terzić mislio na Golubovića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније