Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V.

17. 04. 2024. 15:31 >> 15:35
2

REAGOVANJE SDT-A

"Novović ne postupa, niti će, u predmetu protiv Perovićeve"

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) saopštilo je da glavni specijalni tužilac Vladimir Novović nije postupao niti će postupati u predmetu formiranom protiv danas uhapšene direktorice Agencije za sprječavanje korupcije Jelene Perović.

"U cilju istinitog informisanja zainteresovane javnosti, a povodom medijskih izvještavanja i izjava drugih društvenih činilaca, obavještavamo da glavni specijalni tužilac u bilo kom smislu nije postupao, niti će postupati u predmetu formiranom protiv J.P., direktorice Agencije za sprječavanje korupcije, a iz razloga jer je, nakon formiranja predmeta, na njegov zahtjev, vrhovni državni tužilac preuzeo da neposredno vrši sva ovlašćenja i preduzima sve radnje za koje je zakonom ovlašćen glavni specijalni tužilac, a sve u skladu sa članom 133 Zakona o Državnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju SDT-a koje je objavljeno na njihovom sajtu.

To su kazali nakon što je portparol DPS Crne Gore Miloš Nikolić izjavio da je akcija Specijalnog državnog tužilaštva usmjerena na direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije Jelenu Perović nastavak progona koji sprovodi tužilac Vladimir Novović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније