Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J. [ Milica Kapa, TVCG ]

17. 04. 2024. 19:45 >> 20:21
1
Čitaj mi:

ocjene

"Hapšenje Perović uvod u nove akcije tužilaštva"

Hapšenje direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović pozdravile su vladajuće partije. S druge strane, u DPS-u kažu da se tužilaštvo poigrava ljudskim sudbinama. Optužili su specijalnog tužioca Vladimira Novovića da nastavlja sa progonom neisomišljenika, što su iz SDT-a demantovali, jer Novović, kažu, ne postupa niti će u predmetu protiv Perovićeve. Taj predmet preuzeo je Vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Hapšenje direktorice Agencije za sprečavanje korupcije Jelene Perović jasan je signal da će Vlada nastaviti s čvrstom rukom pravedne i odlučne države, poručio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, ističući da nema nedodirljivih. Da je akcija SPO-a nastavak istrajne borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou, kaže ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović. I u vladajućim partijama navode da je hapšenje bilo očekivano.

Poslanik Pokreta Evropa sad Miloš Pižurica poručuje da je siguran da se neće stati na privođenjima, odnosno da će tužilaštva odraditi svoj posao.

"Rekao bih da je ovo samo uvod u sljedeće akcije koje imaju", naveo je on. 

Prema riječima portparola Nove srpske demokratije Mirka Miličića, iz Demokratske partije socijalista se ne odriču Perović, jer je ona bila njihov "partijski vojnik."

"Mi smo tokom svih ovih godina ukazivali da je Perović bila partijski vojnik DPS-a i vidjeli smo kroz njihovu reakciju da se ne odriču nje jer je ona radila za njih. To je najbolji pokazatelj kako se bivši režim odnosio prema građanima i kako su se koristili resursi koje je davala Crne Gore", istakao je on. 

Poslanik Demokrata Momčilo Leković kazao je oni po čijem je nalogu radila treba da stanu iza nje.

"Jedno je kada se krijete iza hajduka Lazovića koji je bio Alfa i Omega za mnoge stvari u Crnoj Gori a potpuno drugo kad se krijete iza Jelene Perović. Ohrabrujem te nalogodavce po čijem je nalogu radila da se oglase i stanu iza nje, a ne da stanu ovlaš saopštenjima", kazao je on. 

S druge strane, u DPS-u kažu da se Glavni specijalni tužilac poigrava ljudskim sudbinama, te da je SPO upao u prostorije ASK-a nakon što su propali višemjesečni pokušaji nezakonite smjene Perovićeve.

"Očigledno je da Vladimir Novović više i nema namjeru da fingira integritet već pristaje da bude obično oruđe u rukama parlamentarne većine i medijsko-političkih krugova koji crtaju mete, pišu optužnice i donose presude umjesto institucija sistema", saopštili su iz DPS-a.

Iz SDT-a su odgovorili da Novović nije postupao, niti će postupati u predmetu protiv direktorice ASK-a, na šta je Nikolić kazao da je teško objasniti kako kilometraža na službenom vozilu ima prioritet u odnosu na pronevjerene milione. Na hapšenje Perovićeve osvrnuli su se i iz MANS-a.

Kažu da se direktorica ASK-a trudila da ne procesuira nijednog funkcionera DPS-a koji je skrivao imovinu, te da je logično da ta partija sada napada SDT.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније