Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Beta

17. 12. 2015. 12:07 >> 11:54

"BUĐENJE SILE"

Iz SAD-a dolazili na evropsku premijeru

Premijera filma "Ratovi zvijezda – Buđenje sile" održana je u 15 zemalja u Evropi, a u Velikoj Britaniji proglašena je najznačajnijom premijerom u posljednjih 40 godina, dok je u Parizu unaprijed prodato 500.000 ulaznica, što do sada nije zabilježeno.

Na sedmi nastavak epske sage čekalo se deset godina, a ispred bioskopa u Briselu, Londonu, Parizu i Stokholmu juče su se uoči premijere okupile hiljade gledalaca, među kojima su neki nosili majice s natpisom "Ratovi zvijezda".

U Briselu je premijera takođe privukla hiljade gledalaca, a prije nego što su vidjeli film, skeptični su bili samo mladi, stari oko 18 godina, koji su prethodne djelove ove sage gledali zahvaljujući svojim roditeljima.

"Mislim da će biti bez veze. Spreman sam na to", rekao je 18-godišnji Džozef.

Ipak, po izlasku iz bioskopa, komentari su bili uglavnom pozitivni.

"Bolje je nego prethodni dio. Dugo nijesmo vidjeli Luka Skajvokera (lik u filmu) i bilo je sjajno ponovo ga vidjeti", rekao je 21-godišnji Pontus Bergkvist iz Stokholma.

Premijera "Ratovi zvijezda – Buđenje sile" bila je u SAD 14. decembra u Holivudu, a u bioskopima će biti od petka. "U ovom ili onom trenutku" vidjeće ga i američki predsjednik Barak Obama, rekao je njegov portparol.

Neki Amerikanci nijesu željeli da čekaju petak i došli su u Evropu da vide film ranije, iako ih je to koštalo i do 4.500 eura.

"Svi fanovi kao mi, ovaj film čekaju deset godina, tako da ovo jeste vrijedelo putovanja", rekao je 32-godišnji Metju Skiner, koji je došao iz Njujorka.

U Parizu su projekcije u 15 sati juče okupile više od 16.000 gledalaca, što je najviše od 2011. godine, kada je bila premijera filma "Spektra" o Džejmsu Bondu.

Do sada je snimljeno sedam djelova "Ratova zvijezda".

Magazin Forbs objavio je da sveukupan prihod od brenda "Ratovi zvijezda" za 28 godina iznosi više od 20 milijardi dolara. To je najuspješnija filmska licenca u istoriji kinematografije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније