Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ Objavio: O.Z. ]

26. 02. 2020. 14:54 >> 14:52

BERLINALE

CG prvi put na Evropskom filmskom marketu

Crna Gora je, u okviru 70. Internacionalnog filmskog festivala – Berlinale 2020, po prvi put nastupila kao izlagač na Evropskom filmskom marketu.

Filmski centar Crne Gore, kako je saopšteno, na svom EFM štandu predstavlja aktuelnu crnogorsku kinematografiju brojnim evropskim filmskim profesionalcima, izlagačima i posjetiocima.

"Na štandu se mogu naći informacije o aktuelnim crnogorskim produkcijama i koprodukcijama, festivalima, filmskim lokacijama, pogodnostima u vezi sa snimanjem u Crnoj Gori, kontaktima. EFM omogućio je crnogorskim predstavnicima da ugoste sve zainteresovane, trenutne i potencijalne partnere, te da proces umrežavanja sa autorima, producentima, stručnjacima u oblasti filma učine lakšim i bržim, u cilju uspostavljanja novih saradnji", naveli su iz Filmskog centra.

Na crnogorskom štandu su predstavljena dva kataloga - “Montenegrin Cinema 2020”, koji je koncipiran kao pregled aktuelne produkcije, kao i “Film Destination Montenegro” koji obuhvata širok prikaz raznovrsnih filmskih lokacija, pogodnosti za snimanje u Crnoj Gori, kontakte filmskih profesionalaca, kompanija, uz sve neophodne servisne informacije.

"Predstavnici Filmskog centra Crne Gore održali su brojne sastanke sa filmskim profesionalcima koji prisustvuju Evropskom filmskom marketu u okviru Berlinale-a 2020, kao i sa saradnicima iz mreža i ogranizacija čiji je Filmski centar član ili partner, a među kojima su Eurimages, EFAD – European Film Agency Directors, EFP – European Film Promotion, EFA – European Film Academy, FNE – Film New Europe i druge. Na ovogodišnjem Berlinale-u pokrenute su i nove inicijative koje okupljaju filmske centre iz regiona, usmjerene ka daljem umrežavanju i stvaranju povoljnijeg kinematografskog ambijenta. Takođe, predstavnik MEDIA deska Crne Gore (Creative Europe) učestvuje u aktivnostima u vezi sa CE potprogramom MEDIA, a planirane su i dalje konferencije i seminari", piše u saopštenju.

U programu ovogodišnjeg Berlinalea, našao se i film “Minamata” u režiji Endrjua Levitasa, u kom glavu ulogu tumači filmska zvijezda Džoni Dep. Dio ovog filma, sitiče se, prošlog ljeta je sniman na crnogorskim lokacijama – Ostrvo cvijeća, tivatska Župa i plaža Kalardovo.

U zvaničnom takmičarskom programu ovogodišnjeg Berlinala, u trci za “Zlatnog medvjeda“ je 18 filmova iz isto toliko zemalja, a pobjednici će biti poznati 29. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније