Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

04. 03. 2013. 15:36 >> 15:30

ZA MALE EKRANE

"Napoleon" ipak postaje serija

Reditelj Stiven Spilberg najavio da će se uskoro upustiti u pretvaranje filma „Napoleon“ u mini seriju. Riječ je o nikada realizovanom projektu za koji je Stenli Kjubrik svojevremeno tvrdio da je najbolji film svih vremena.

 

 

 

„Nemoguće je da vam, opišem ono što ću da uradim. Samo ću reći da očekujem da snimim najbolji film ikada“, napisao je legendarni reditelj Steli Kjubrik 1971. godine u pismu upućenom filmskim studijima koji su odbili njegov projekat. 

„Napoleon“ je trebalo da bude istorijski ep neviđenih razmjera, koji će dočarati uzbudljivu sudbinu jednog od najznačajnijih Francuza svih vremena.

Kao glavni glumci pominjani su Oskar Verner i Odri Hepbern, ali se od snimanja na kraju ipak odustalo. 

Tek sada stižu bolja vremena za „najbolji film ikada“, ako je vjerovati veteranu Stivenu Spilbergu, koji sa Kjubrikovim potomcima pregovara o snimanju mini serije „Napoleon“. 

U razgovoru za francuske medije, Spilberg je najavio da već neko vrijeme razvija Kjubrikov scenario, ali ne za bioskopsko platno već za male ekrane. 

To neće biti prvi put da Spilberg nastavlja tako gde je Kjubrik stao, jer je mlađi reditelj i ranije dovršavao i ekranizovao neke Kjubrikove projekte. Osim toga, u saradnji sa Tomom Henksom već je potpisao uspješne serije u televizijskoj produkciji "Ejč-Bi-Ou" (HBO) mreže. 

Spilberg je Francusku posjetio kako bi svečano prihvatio ulogu predsjednika žirija predstojećeg filmskog festivala u Kanu.(Gardijan)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније