Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ A.B. ]

09. 08. 2023. 15:57 >> 16:15

REŽIJA PABLA LARAJNA

Snima se film o Mariji Kalas, Džoli u glavnoj ulozi

Biografski film o operskog divi Mariji Kalas trebalo bi da počne da se snima u oktobru u Budimpešti.

Film će režirati Pablo Larajn, a naslovnu ulogu tumačiće, kako je ranije najavljeno - holivudska zvijezda Anđelina Džoli.

Nakon biografskih filmova o princezi Dajani i Džeki Kenedi, čileanski reditelj Pablo Larajn snima film o još jednoj ženi slavne biografije.

Pod nazivom „Marija“ film se fokusira na „burnu, lijepu, i tragičnu“ priču o životu najveće svjetske operske pjevačice, tokom njenih poslednjih dana sedamdesetih godina prošlog vijeka.

„Dobiti šansu da kombinujem moje dvije najdublje i najintimnije strasti – film i operu jeste ostvarenje dugo sanjanog sna. A raditi ovo s Anđelinom, izuzetno hrabrom i radoznalom umjetnicom je fascinantno. Istinski poklon“, kazao je ranije Larajn.

Scenario za film o Mariji Kalas je napisao Stiven Najt, inače pisac scenarija za film „Spenser“, i tvorac "Peaky Blinders".

Marija Kalas, jedan od najvećih soprana u istoriji opere, rođena je 1923. godine u Njujorku u porodici grčkih emigranata.

Kada su joj se roditelji razišli, seli se sa majkom i sestrom u Atinu. Uprkos preprekama, s kojima se susretala, uspijeva da se nametne na operskoj sceni svoje zemlje i to već nakon debija 1942. godine u Grčkoj nacionalnoj operi kao Pučinijeva „Toska“.

Od tada se samo nižu uloge širom Evrope i svijeta, a slava i pažnja kojom su obasipali Mariju Kalas bila je do tad bez premca.

Kao jedna od najvećih zvijezda toga doba sve što se ticalo Kalasove punilo je stupce tadašnje svjetske štampe.

Mediji su se naslađivali njenim rivalitetom sa italijanskom operskom zvijezdom Renatom Tibaldi, a naročito privatnim životom Marije Kalas, prevashodno turbulentnom vezom sa grčkim biznismenom Aristotelom Onazisom.  Ali, i njenom depresijom, kao i zdravstvenim problemima, naročito s vidom.

Kalas je preminula 1977. kada je imala samo 53. godine. Probudila se tog 16. septembra, doručkovala u krevetu i onesvijestila se. Srčani udar bio je tako jak da kada je stigao doktor, mogao je samo da konstatuje smrt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније