Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

A.B. [ N1 ]

09. 03. 2024. 16:13 >> 16:32
Čitaj mi:

"ZLATNA MALINA"

Horor verzija Vini Pua najgori film 2023. godine

Horor film u kojem se dječiji junak medvjed Vini Pu i njegov drug Prasence pretvaraju u psihopatske ubice je postao dobitnik "Zlatne maline" - "anti-Oskara" kao najgori 2023. godine.

Sa budžetom manjim od 250.000 dolara, film „Vini Pu: Krv i med“ prošle godine je dospio na naslovne strane, a ogorčeni obožavatelji malog medvjeda slali su autorima čak i prijetnje smrću.

Kompanija Dizni je decenijama imala licencu za avanture Vinija Pua i njegovih saputnika, ali je istekla pravna zaštita prvih knjiga visokopopularnog engleskog dvojca: pisca Alana Aleksandera Milna i ilustratora Ernesta Hauarda Šeparda, objavljenih 1926. godine.

Originalni lik je stoga postao javno vlasništvo, te je moguća i tako košmarna adaptacija kakav je film „Vini Pu: Krv i med“. Taj horor film je ocijenjen kao sramotno loš što su ozvaničili organizatori dodjele „Zlatne maline“.

Ne samo da je proglašen za najgori film godine, već je dobio i „nagrade“ za najgoreg reditelja – Risa Frejk-Voterfilda i za najgori scenario.

Taj film je ipak zaradio pet miliona dolara – po čemu se višestruko isplatio, a nastavak priče bi u bioskopima trebalo da bude u aprilu.

Džon Vojt je „osvojio“ „Zlatnu malinu“ za najgoreg glumca zbog uloge u trileru „Mercy“, a Megan Foks za najgoru glumicu zbog uloge u hororu „Džoni i Klajd“.

„Zlatna malina“ se dodjeljuje od 1980. godine, a dobitnike bira 1.000 članova istoimene fondacije koja parodira američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka. Cilj nagrade je podsmijavanje „holivudskoj kulturi samozadovoljstva“.

Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobjednici koji obično ne dođu na svečanost uručenja, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. Do sada su došle samo Sandra Bulok i Hale Beri.

Pobednici se proglašavaju dan prije uručenja Oskara američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka, najznamenitije filmske nagrade u svijetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније