Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ M.M.Lj. ]

25. 08. 2023. 12:30 >> 12:40

SJUTRA VEČE

Baletska predstava „Mediteran“ za kraj Barskog ljetopisa

Zavjesa na 36. izdanje „Barskog ljetopisa“ spustiće se u subotu, 26. avgusta na platou ispred Dvorca kralja Nikole sa početkom u 21 čas, baletskom predstavom „Mediteran“, Muzičkog centra Crne Gore.

“Apstraktan narativni balet, u režiji Aleksandra Vujovića, simbolično predstavlja putovanje, odnosno kulturne migracije kroz prostor i vrijeme, čije je jedino odredište Mediteran kao kulturno središte, ali i izvorište civilizacije”, navodi se u saopštenju organizatora.

Koreografkinja baleta je Saša Evtimova, asistentkinja koregrafkinje Ksenija Sinđić, dok je video-dizajn radio Siniša Radulović. Muziku je komponovao istaknuti crnogorski gitarski duo, Srđan Bulatović i Darko Nikčević. 

Balet „Mediteran“ koji je koreografski osmislila makedonska balerina i koreografkinja Saša Evtimova, inspirisan kompozicijama dua Bulatović/Nikčević, dočarava duhovno putovanje za sopstvenom suštinom, mjestom kojem pripadamo, i kome stremimo.

Članice ansambla: Ksenija Sinđić, Angela Mihova, Marija Boljević, Kristina Mrkić i Staša Šćepanović predstaviće se barskoj publici, drugom po redu, predstavom od kada je osnovan Baletski studio Muzičkog centra.
Ulaz je slobodan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније