Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

[ CGNews/M.L.B. ]

27. 08. 2023. 07:10 >> 07:11

O FILMSKOM FESTIVALU

Lara Dragović: Želja mi je da se poklonim publici na Kanli kuli

Glumica Gradskog pozorišta iz Podgorice Lara Dragović, koja je nedavno proglašena najboljom mladom glumicom na 10. Festivalu glumca u Konjicu, pripala je čast da bude voditeljka programa 36. Filmskog festivala Herceg Novi – Montenegro film festivala na Kanli kuli.

Lara je prvo dobila ponudu da, zajedno sa kolegama na otvaranju festivala otpjeva numeru iz kultnih jugoslovenskih filmova, a onda i da bude voditeljka programa, jednog od najznačajnijih festivala u regionu.
 
"Čast mi je da sam na sceni sa svim tim ljudima, posebno na otvaranju, pored svih tih velikih imena, to je za mladu glumicu, ne samo čast, već i više od toga. Pored toga imam priliku da pogledam fenomenalan filmski program, tako da, sve ovo za mene je odlična šansa i prilika", kaže Lara.
 
Gledajući sve te sjajne glumce koji se iz noći u noć mijenjaju na velikom filmskom platnu, Lara zamišlja i sebe, ali je teško dati neku prognozu u kom pravcu će se kretati njena karijera za deset godina.

„Moja vizija je da radim, da i ja dođem na festival, ne kao voditeljka programa, nego da se poklonim ovoj divnoj publici poslije neke premijere, koja će se, nadam se jednom i desiti, tako da bi to možda za deset godina bilo lijepo da sam tu kao glumica koja ima premijeru, to bih voljela", navodi ona.
 
Glumci na FDU Cetinje se više školuju za teatar, i to je nešto čega su studenti pri upisu više nego svjesni.
 
“Svi smo to očekivali, bila je neka inicijativa na Fakultetu, imali smo predmet filmska gluma, doduše to nije dugo trajalo, međutim, najbolja vježba koju imamo jeste gluma u studentskim filmovima. Ovdje rijetko imamo priliku i treba je zgrabiti, tako da kroz te studentske filmove smo učili i poslije ih gledali i razgovarali sa profesorima, šta je dobro, šta nije i gledali kako da to unaprijedimo. Nažalost, nema tog predmeta koji je baš potreban, jer kada se prvi put sretnemo na snimanju bude šok, traži se neko smanjivanje sredstava koje smo u pozorištu navikli da koristimo, ali i jedno i drugo, to je spoj bez kojeg se ne može", poručila je Lara.
 
Gledajući filmove se uči o glumi, i period korone nam je u tom smislu značio, jer sam po čitav dan gledala filmove i toliko se nesvjesno upija postupaka koji se mogu iskoristiti kasnije, kaže Lara, a što se tiče uzora, izdvaja Oskarovku Frensis MekDormand.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније