Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

04. 09. 2023. 22:40 >> 22:48

VUDI ALEN

"Snimaću u Njujorku ako je neko dovoljno lud da finansira film"

Američki reditelj Vudi Alen, kojem je filmska industrija u SAD okrenula leđa, ironično je danas obećao na Filmskom festivalu u Veneciji da će snimiti film u rodnom Njujorku "ukoliko je neko dovoljno lud" da to finansira.

"Kada sam bio mlad, filmovi koji su nas najviše impresionirali su bili evropski, francuski, italijanski, švedski... Svi smo željeli da snimamo filmove kao Evropljani", rekao je Alen u Veneciji prije projekcije svog 50. filma "Coup de chance" snimljenog na francuskom jeziku.

Alen koji ima 87 godina rekao je da se sa tim filmom osjeća kao "pravi evropski filmski stvaralac".

Majstor humora i društvene satire, višestruko nagrađivan, Vudi Alen više ne snima filmove u SAD pošto mu je filmska industrija okrenula leđa poslije optužbi za seksualno zlostavljanje usvojene ćerke Dilan Farou.

Te optužbe je Alen odbacio. Iako istraga nije uspjela da dokaže njegovu krivicu, reditelj je postao za mnoge u SAD jedan od simbola seksualnog nasilja.

Alen je danas, upitan o ideji da ponovo snima filmove u Njujorku, gdje se dešava većina njegovih ostvarenje, odgovorio da bi to bilo moguće ako bi to neko finansirao.

"Imam veoma dobre ideje za Njujork, i ako neki momci izađu iz sijenke i kažu ok, mi ćemo finansirati tvoj film, onda mogu da pročitaju scenario, saznaju ko je u njemu. Onda neka mi daju novac i neka idu", rekao je reditelj.

"Ako su ljudi dovoljno ludi da se slože sa tim, onda ću snimiti film u Njujorku", rekao je Alen.

Međunarodni filmski festival u Veneciji (Mostra) počeo je 30. avgusta i traje do 9. septembra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније