Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

B.B. [ N1 ]

14. 02. 2024. 18:17 >> 18:17
Čitaj mi:

"Bob Marli: Jedna ljubav"

Od danas u bioskopima film o rege legendi

Na godišnjicu rođenja Boba Marlija, stiže i novi film o njegovom životu, a Marlijeva porodica kaže da film prenosi poruku tog umjetnika novim generacijama.

Porodica Boba Marlija kaže da je novi biografski film o njegovom životu napravljen kako bi upoznao mlađe generacije sa životom tog pjevača koji je popularizovao rege svojim stihovima i muzikom.

Film "Bob Marli: Jedna ljubav" producirali su njegova supruga Rita Marlej i njihova djeca Zigi and Cedela, sa izvršnim producentom Bradom Pitom. Reditelj je Reinaldo Markus Grin, a u njemu igraju britanski glumci Kingslej Ben-Adir and Lašana Linč.

U ovom filmu publika će vidjeti nove strane lica Boba Marlija i bolje razumjeti njegovu poruku „jedna ljubav“.

"Pomoći će različitim generacijama da čuju njegovu poruku. Dakle, film je o tome – o poruci. Jedna ljubav je nešto pozitivno upućeno svijetu. Da svijet može da razumije ili da na njega može da utiče taj izraz: jedna ljubav. Veoma je važno ono što mi želimo da postignemo ovim filmom", kazao je Zigi Marli.

Bob Marli, čiji su čuveni hitovi sa Vejlersima "No Woman, No Cry", "Jamming" i "I Shot the Sheriff", rođen je 1945. u jamajkanskom gradu Nine Mile. Preminuo je od raka 1981, sa samo 36 godina.

Reditelj Reinaldo Markus Grin kaže da je porodica bila intenzivno uključena u stvaranje filma kako bi se garantovala autentičnost.

"Ključno nam je bilo to: da bude stvarno. Bilo da je u pitanju jezik, kostim, garderoba – porodica je bila tu, da nas podrže i da budemo sigurni da realno predstavljamo stvari", kazao je reditelj.

Film počinje u Kingstonu 1976, sa Marlijem koji planira koncert za mir kao odgovor na duboke političke podjele i ulične sukobe ideoloških neistomišljenika, a prati muzičara dalje na putu njegovog uspjeha.

Lašana Linč kaže da je provodila vrijeme sa Ritom Marli pripremajući ulogu, kako bi upila njen duh i njenu energiju.

"Ne osjećam se kao da sam bila glumica već kao da sam bila neko ko prenosi ideju o toj zaista važnoj ženi. To mi je bilo važno, kao ženi, crnoj ženi, važno mi je bilo i zbog zemlje mojih roditelja, jer sam jamajkanskog porijekla", rekla je glumica.

Neke od članova "Veilersa" igraju njihovi sinovi – pa tako reper Davo igra svog oca, gitaristu Džuniora Marvina.

"Bob Marli: Jedna ljubav" ulazi u bioskope od danas.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније