Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P.R.

04. 03. 2024. 12:36 >> 12:39
Čitaj mi:

U SRIJEDU

Predstava "Pluća" na sceni Nikšićkog pozorišta

Predstava "Pluća", rađena po tekstu Dankana Mekmilana, u režiji Andreja Nosova biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta u srijedu sa početkom u 20 sati.

Uloge u predstavi tumače Maja Stojanović i Stevan Vuković.

Za ovu predstavu iz produkcije Nikšićkog pozorišta u toku je akcija „Vodim te u pozorište”, koja podrazumijeva da je uz svaku kupljenu ulaznicu, druga ulaznica gratis.

"Mladi par razmatra roditeljstvo. Oni su spremni da budu sledeća generacija roditelja, boljih od naših, ali ih politička anksioznost, užasna vremenska prognoza i surovost današnjeg svijeta značajno plaše. Pitanja su – kako imati djecu u svijetu na koji svakodnevno kukamo i nemoćni smo da ga mijenjamo – da li imamo prava da zarobimo nove generacije u starim problemima i licemerju svijeta i poretka koji živimo – ili će možda baš ta naša djeca spasiti polarne medvjede i obezbijediti mir na svijetu?"

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније