Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P.R. [ Beta ]

04. 03. 2024. 14:43 >> 14:43
Čitaj mi:

talas optužbi za seksualno uznemiravanje

Otvorena istraga i protiv filmskog reditelja Andrea Tešinea

Reditelj Andre Tešine novi je u nizu poznatih francuskih filmskih stvaralaca koji su predmet optužbi za seksualno uznemiravanje.

Poslije nekoliko tužbi glumica protiv poznatih reditelja i glumaca, među kojima je Žerar Depardije, glumac Fransis Reno optužio je Tešinea za uznemiravanje.

Fransis Reno, koji sada ima 56 godina, "podnio je tužbu protiv Tešinea zbog seksualnog uznemiravanja", saopštili su pravosudni organi i dodali da je Reno u izjavi organima rekao da ga je reditelj milovao po ruci i govorio kako je njime zbunjen.

Reno je podnio tužbu za seksualni napad i protiv direktora kastinga Žerara Mulvrijea za kojeg je rekao da mu je preko odjeće dodirivao seksualne organe.

Tešine (80) je poznat režiser koji je snimio više od 30 filmova, među kojima "Čovjek koji je previše volio", "Djevojka u vozu" i "Zalutali".

Talas optužbi za seksualno uznemiravanje u Francuskoj, protiv sada već starijih reditelja i glumaca, pokrenula je glumica Židit Godreš koja je podnijela tužbe protiv režisera Benoa Žakoa i Žaka Doajona.

Svjedočenje francuskog glumca Orelijena Vika na društvenim mrežama pod haštagom #Meetoogarcons, podstaklo je na svjedočenje nekoliko stotina muškaraca žrtava seksualnog nasilja.

Vik, koji je sad ima 43 godine rekao je da ga je od 11. do 15. godine "zlostavljao" agent i da je sa 16 godina podnio prijavu jer je njegov napadač to "činio i drugima".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније