Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Film i pozorište

P.R. [ Beta ]

05. 03. 2024. 11:27 >> 11:27
Čitaj mi:

GLUMICA PREKINULA "ĆUTANJE"

Nove optužbe za seksualno uznemiravanje protiv Depardijea

Anuk Grenber, jedna od francuskih glumica koja je odlučila da prekine "ćutanje" o seksualnim napadima u filmskoj industriji, izjavila je danas da svaki filmski producent koji angažuje glumca Žerara Depardijea zna da je "angažovao (seksualnog) napadača".

"Kada filmski producenti angažuju Depardjea na filmu, znaju da angažuju napadača. Ne potencijalnog napadača, već napadača", rekla je glumica u intervjuu za Frans pres.

Glumica se osvrnula na snimanje filma Zeleni kapci (Les volets verts) iz 2022. poslije kojeg je jedna neimenovana članica filmskog tima podnijela prijavu protiv Depardijea za seksualni napad.

Anuk Grenber, koja poznaje Depardijea godinama, već je ranije podržala glumicu Šarlot Arnu, koja je 2018. podnijela tužbu za silovanje protiv Depardijea.

Reditelj filma "Zeleni kapci" Žan Beker osudio je ranije izjave Anuk Grenber rekaviši da bi reagovao da se nešto dogodilo tokom snimanja filma.

Anuk Grenber je rekla da je tokom snimanja filma navodno bila određena "jedna gospođa" zadužena da eventualno spriječi seksualno zlostavljanje.

"Nijesu me upoznali s njom, niti je ikada izrazila podršku napadnutim ženama. Nikada nije intervenisala kada su se tokom snimanja, čule riječi sa eksplicitnom seksualnom konotacijom", rekla je Anuk Grenber.

Prema njenim riječima, na snimanjima drugih filmova sa Depardijeom, ekipe su dobijale instrukcije da ćute ako postoji neki problem, jer će dobiti otkaz.

Glumica je rekla da se to "pokazalo efikasnim jer se ljudi plaše da će izgubiti posao, ili da im niko neće vjerovati".

Francuska glumica je ocijenila da se ponašanje Depardijea godinama pogoršavalo.

"Stalno je davao komentare sa ozbiljnom seksualnom konotacijom, ali se to dodatno pogoršalo jer je imao dozvolu struke koja ga plaća i koja je prikrivala njegove akte", rekla je Anuk Grenber, koja je sama bila žrtva seksualnog napada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније