Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Kulturna galaksija

09. 03. 2016. 10:26 >> 10:11

NAUČNI ČASOPIS

Izašao novi broj Medijskih dijaloga

Iz štampe je nedavno izašao 23. broj međunarodnog časopisa Medijski dijalozi.

 

“Zalaganjem urednika, Mima Draškovića, ovaj časopis je visoko profilisan i cijenjen u akademskoj zajednici regiona. Časopis Medijski dijalozi izlazi već devetu godinu i do sada je na stranicama, ovoga već afirmisanog i uglednog naučnog glasila, objavljeno preko 800 radova i prikaza, od strane, preko 300 autora iz svih krajeva svijeta”, navodi se u saopštenju.

Malo koji drugi naučni časopis iz regiona može da se pohvali i približno ovakvim naučnim dostignućem - i kvalitetom radova i kvantitetom autora, navode izdavači.

“U radovima je uočljiv multidisciplinarni pristup problematici medija, politike, društvenih kretanja, a koje autori sagledavaju i obrađuju sa različitih aspekata: pravnih, ekonomskih, filozofskih, istorijskih, socioloških, politikoloških, bezbjedonosnih, kulturnih, psiholoških, tehničkih, lingvističkih”.

 Časopis ima međunarodnu redakciju na čelu sa eminentnim stručnjakom za oblast medija Robertom Mekčesnijem, apstrakte na stranom jeziku, rezenziranje radova, stalnost izlaženja i distribuciju. Služi kao korisna literature studentima, zaposlenima u medijima, naučnicima.

“Uvršten je na spiskove obavezne i dodatne literature na nizu fakulteta u regionu.  Ovaj časopis predstavlja, prepoznatljiv intelektualan i naučni brend Crne Gore, kako u regionu, tako i šire. Nesebičnim radom, entuzijazmom i požrtvovanjem, u prvom redu urednika,  kao i pomoći ministarstva kulture – sektor za medije, oformljen je tim i jaka mreža intelektualaca i saradnika - koji su svojim naučnim radovima i istraživanjem afirmisali crnogorsku naučnu i medijsku scenu na globalnom polju”, navodi se u saopštenju.

Novi broj Medijskih dijaloga, donosi 40 naučnih radova i šest prikaza knjiga.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније